تاریخچه:
در سال ۱۳۴۷ با شکل گیری گروه پاتوبیولوژی در دانشکده پزشکی با مدیریت آقای دکتر کامبیز حاذقی تربیت تکنسین علوم آزمایشگاهی در این گروه آغاز شد که بعداً تبدیل به دوره لیسانس علوم آزمایشگاهی و بعد از انقلاب فرهنگی تبدیل به دوره کاردانی علوم آزمایشگاهی گردید. از سال ۱۳۸۷ تا کنون در مقطع کارشناسی ناپیوسته و علاوه بر آن از مهرماه سال ۹۰ در مقطع کارشناسی پیوسته پذیرش دانشجو ادامه دارد.در شهریور سال ۱۳۹۳ با راه اندازی دانشکده پیراپزشکی رشته علوم آزمایشگاهی زیر مجموعه این دانشکده قرار گرفت.
معرفی رشته:
رسالت رشته علوم آزمایشگاهی مبتنی بر تربیت افرادی است که طی دوره تحصیلی خود و در اتمام دوره، قادر به انجام آزمایشات مختلف شامل بخش های بیوشیمی خون و ادرار، هورمون شناسی، سرولوژی، قارچ و انگل شناسی، باکتری شناسی، بانک خون، آسیب شناسی و ژنتیک پزشکی باشند.
ارتباط صحیح آزمایشگاه و پزشک و تبادل اطلاعات دقیق، صحیح و کامل باعث تشخیص به موقع بیماری، درمان مناسب و حفظ سلامت جامعه می گردد.
دانشجویان فارغ التحصیل در این رشته می توانند در مقاطع بالاتر (کارشناسی ارشد) و سپس (دکترای تخصصی Ph.D) در رشته های مختلف و مرتبط ادامه تحصیل دهند.
با توجه به پیشرفت و گسترش روز به روز دانش علوم آزمایشگاهی، دانشجویان در طی دوره تحصیلی خود باید توانایی استفاده از روش های جدید و دستگاههای الکترونیکی پیچیده را نیز کسب نمایند.
در نهایت برنامه آموزشی این رشته، به گونه ای تدوین شده است که اهداف زیر را پوشش می دهد:
۱- نیاز آزمایشگاههای تشخیص طبی و بالینی جامعه را برآورده می سازد.
۲- خدمات مورد نیاز آزمایشگاههای مراکز بهداشتی جهت برقراری نظام سلامت جامعه را ارائه دهد.
۳- افراد فارغ التحصیل توانایی ارائه خدمات در آزمایشگاههای تحقیقاتی و آموزشی جامعه را نیز داشته باشند.
۴- روشهای آموزشی در حدامکان منطبق با تکنولوژی های جدید این رشته به روز شوند.